Tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit vesiensuojelussa ansioituneille Suomen Vesiensuojelun Keskusliiton hallinto- ja toimihenkilöille

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari, on päättänyt 6.12.2023 antaa kunniamerkit seuraaville vesiensuojelussa ansioituneille Suomen Vesiensuojelun Keskusliiton hallinto- ja toimihenkilöille:

Suomen Leijonan ritarimerkki

Jari-Pekka Pääkkönen, hallituksen puheenjohtaja, tiimipäällikkö
Heli Jutila, hallituksen jäsen, toiminnanjohtaja

Suomen Leijonan ansioristi

Asko Särkelä, liittosihteeri, ympäristöasiantuntija

Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry yhdessä Suomen Vesiensuojelun Keskusliiton kanssa onnittelevat kaikkia kunniamerkin saaneita. 

Heli Maritta Jutila s. Erkkilä väitteli filosofian tohtoriksi kasvitieteen alalta Turun yliopistossa 22.1.1999. Jutilan julkaisuluettelossa on yli 300 julkaisua, joista toistakymmentä kansainvälisissä julkaisusarjoissa. Jutila ohjannut yliopistojen ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden opinnäytetöitä. Jutila on suorittanut FM- sekä MBA-tutkinnon, ja hänellä on vesi- ja vesistönäytteenottajan sertifikaatti. Työurastaan merkittävän osan Jutila on vaikuttanut Hämeenlinnan kaupungin ympäristönsuojelutehtävissä toimien mm. ympäristöasiantuntijana, huolehtien vesistöjen tilan seurannasta ja valmistellen esim. Sibeliuksen metsän luonnonsuojelualueen perustamista. Jutila on ollut mukana lukuisissa valtakunnallisissa työryhmissä kuten HELMI-ohjelman ohjaus- ja seurantaryhmissä, Suomen luontotyyppien uhanalaisuus, perinnebiotoopit- työryhmässä ja IPBES-ryhmässä. Jutila on ollut aktiivinen ympäristönsuojelun ja luonnontuntemuksen edistäjä myös harrastuksensa kautta ja toiminut SLL:n hallituksessa sekä edustanut SLL:a mm. luonnonsuojelu- ja ympäristörikossäännösten tarkistamista valmistelevassa työryhmässä. Heli Jutila on toiminut kehitysyhteistyöhankkeissa, EU:n tutkimusohjelmien arvioijana sekä Hauhon kunnanhallituksen jäsenenä. Viimeiset viitisen vuotta Heli Jutila on vaikuttanut Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n toiminnanjohtajana.

Heli Jutila
Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n toiminnanjohtajalle Heli Jutilalle on myönnetty 6.12.2023 Suomen Leijonan ritarimerkki.
You are currently viewing Tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit vesiensuojelussa ansioituneille Suomen Vesiensuojelun Keskusliiton hallinto- ja toimihenkilöille